Scandy: 20 dollárért készíthetsz, oszthatsz meg és nyomtathatsz 3D-szkenneket

osszd meg 3d scannelt képet 1A New Orleansban működő Scandy vállalat új személyre szabott szolgáltatást indított, mellyel a szélesebb közönség számára akarják elérhetővé tenni a 3D-szkennelést és nyomtatást.

A szolgáltatás lényege, hogy telefonja, tabletje vagy kézi szkennere segítségével bárki elkészítheti saját szkennjét, feltöltheti azt a Scandy rendszerébe, ahol annak minőségét a rendszer automatikusan feljavítja. Ez után a javított változatot a felhasználók megkapják, hogy megoszthassák azt közösségi hálózatokon, a kész, kinyomtatott terméket pedig házhoz szállítják. Mindezért pedig 20 dollárt kérnek csak el, ami meglehetősen alacsony árnak számít.

osszd meg 3d scannelt képet 1

osszd meg 3d scannelt képet 1

Ezzel a Scandy kiiktatja a folyamatból a bonyolult 3D modellezőszoftverek használatának szükségét, és mindenki számára elérhetővé teszi az egyéni 3D-nyomatok készítésének lehetőségét. Célközönségként elsősorban a művészeket, fotósokat, tanárokat jelölték meg, de azok számára is remek megoldás ez, akik csak egy jó ajándékot szeretnének adni egy születésnapra.

osszd meg 3d scannelt képet 2

A Scandy közösségi oldalként és tárhelyként is működik, a feltöltött minden beolvasást eltárolnak rendszerükben. A publikusként megjelölt szkenneket bármely felhasználó megtekintheti, lájkolhatja, megoszthatja és meg is rendelheti.

osszd meg 3d scannelt képet 3osszd meg 3d scannelt képet 4

Frances Guevara divattervező szerint a Scandy valami olyat hoz ezzel a piacra, amely számos területet jelentősen átalakít majd néhány éven belül. „A technológia rohamos fejlődésével a 3D-szkennelés és nyomtatás a divatvilág fejlődésének szerves részévé vált, több rugalmasságot és lehetőséget biztosít a tervezők számára. Könnyen elképzelhető számomra, hogy a 3D-nyomtatás alkalmazási területei a közeljövőben szinte korlátlanná nőjék ki magukat” – fogalmazott.

osszd meg 3d scannelt képet 2

A Cole Wiley és Charley Carriere által alapított Scandy az EntreScan új divíziója, amely 3Dszkenneléssel, nyomtatással és egyéni alkatrészek előállításával foglalkozik. Carriere múltja a 3D-nyomtatás világában már több mint egy évtizedre tekint vissza, Wiley pedig tekintélyes tapasztalattal rendelkezik a szoftvertervezés és művészeti célú 3D-modellezés területén. Tapasztalataikat és lelkesedésüket egyesítve alapították meg az EntreScant és később a Scandyt is. A két alapító elmondása szerint izgatottan várja, milyen változatos célokra használják majd fel szolgáltatásukat.

(3ders.org)

Tetszett a bejegyzés, megosztom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


1%
5%
11%
12%
23%
24%
35%
36%
47%
48%
59%
51%
62%
63%
74%
75%
86%
87%
98%
99%