2021-es 3D pályázati lehetőségek

3D nyomtatás és additív gyártás pályázatok 2021-ben

A COVID válság sok vállalkozást sodort nehéz helyzetbe egyrészt a termelés leállása, másrészt a forgalom tartós visszaesése miatt. Arról már korábbi, “3D nyomtatás a krízisben?” című posztunkban írtunk, miért jelent az additív gyártás versenyelőnyt és milyen előnyei vannak a házon belüli alkatrészgyártásnak a hagyományos beszerzési láncokkal szemben. Azok a vállalatok, akik már korábban elkezdték alkalmazni az ipar 4.0 szintű technológiákat, sokkal rugalmasabban kezelték a vírushelyzet viszontagságait. Gondoljunk csak arra, a fejlesztőik például otthonról, felhőn keresztül indíthattak 3D nyomtatásokat a vállalati műhely gépparkján. Ezek a cégek a gazdaság újraindulásával orrhossznyi előnnyel vágnak neki a 20-as éveknek. Erre a felkészülésre messze nem minden KKV-nak volt lehetősége az elmúlt években, sokan éppen a túlfűtött kereslet és a maximálisan kihasznált kapacitás miatt nem fektettek eleget a digitalizációba. Nekik jelent komoly lehetőséget a most kiírt fejlesztési pályázat.

Miért érdemes az additív gyártásba fektetni?

Azt, hogy az élet soha többé nem lesz olyan, mint a COVID-19 válság előtt volt, már bizonyosan elkönyvelhetjük. A változások valószínűleg a gyártási, fejlesztési és technológiai szektort is hasonlóan fogják érinteni. A vállalatok egyre jobban értékelik majd a rugalmas, szabadon skálázható, házon belüli függőségcsökkentő megoldásokat éppúgy, mint a gyors fejlesztés lehetőségét és az innovációs potenciált. A 3D nyomtatás az ipar 4.0 technológiák közül az egyik legfrissebb, leggyorsabban fejlődő, valamint nem utolsó sorban a KKV szektor szinte minden területén alkalmazható és megfizethető technológia.

Az additív gyártás legfontosabb előnyei a termelői szektorban: 

 • Gyorsabb fejlesztési folyamat, részben alacsonyabb darabárak
 • Jobb alkatrészellátottság, kisebb raktározási tőkeigény
 • Technológiai alkalmazkodóképesség, innovációs potenciál
 • Házon belüli gyártás, beszállítói lánctól való függetlenség
 • Rugalmasság, jobb túlélési esélyek krízishelyzetben
 • Fenntartható, környezetbarát technológia

A pályázatról bővebben:

A pályázat referenciaszáma: GINOP Plusz-1.2.1-21
Régió: Budapest kivételével az ország egész területe

Létszámminimum: 3 fő statisztikai létszám áprilisban
A támogatás maximum összege: 99 – 899 millió Ft  
A pályázatok keretösszege: 200 Mrd Ft
A támogatás mértéke: 35 – 70%
Lehívható előleg összege: 90%
Első benyújtási szakasz: 2021. július 12-től július 19-ig.

Önállóan támogatott tevékenységek:
“Min. 200e forint nettó értékű új gépek és berendezések beszerzése

Amennyiben pályázni szeretne, javasoljuk hogy jóval a benyújtási határidő előtt, lehetőleg még június elején-közepén készítse elő a pályázati anyagokat. Ha segítségre van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot, csapatunkkal állunk szíves rendelkezésére!


Pályázni szeretne? Segítünk Önnek!

  • ingyenes pályázati tanácsadás

  • 3D gyártástechnológiai tanácsadás

  • Pályázatírás

  Kérjük válasszon:

  Általános pályázati információkElőminősítés3D termékekkel kapcsolatos tanácsadásEgyéb (kérjük megadni)

  Email*

  Telefonszám*

  Üzenet

  A küldéssel elfogadom az adatvédelmi feltételeket.


  Additív gyártás bevezetése – segítünk Önnek!  

  Több mint 8 év additív gyártási és több mint 500.000 3D nyomtatási óra tapasztalatával, valamint 15.000 elégedett Ügyféllel a hátunk mögött nap mint nap azért dolgozunk, hogy segítsük a 3D gyártástechnológiák hazai elterjedését. Magyarország és Közép-Európa első 3D nyomtató szaküzletével, illetve lelkes csapatunkkal igyekszünk Ügyfeleink minden igényét kielégíteni.

  Nálunk nemcsak egy terméket, hanem egy komplett megoldást kap kézhez! 

  Forduljon hozzánk bizalommal akár konkrét gép- vagy szolgáltatásigénnyel, vagy csak egy egyszerű ötlettel. Készülékeinket megtekintheti bemutatótermünkben a Lechner Ödön fasor 2. szám alatt. Ingyenes konzultáció és ingyenes próbanyomtatás mellett igény esetén helyszíni beüzemelést és felhasználói oktatást is vállalunk, de az új alkalmazások fejlesztésében is számíthat ránk!

  .
  Keressen minket bátran, várjuk megkeresését!
  3Dee Technologies Hungary Kft. Thallóczy u. 27. 1115 Budapest
  E-mail címünk: office@3dee.hu, telefonszámunk: 06 1 210 0286

  Milyen 3D nyomtatót válasszunk? -> tovább a tanácsadáshoz


  2021-es legnépszerűbb termékeink

  Raise 3D nagy felbontású 3D nyomtatók

  A Raise 3D nyomtató család tagjai egy készülékben ötvözik a 3D nyomtatás, a digitalizáció és az innováció előnyeit. Kiforrott, nagy felbontású kétfejes, rendkívül precíz kialakításukkal akár 0,01 mm felbontás is elérhető. Felhasználóbarát kezelhetőségükkel a Raise3D készülékei a piac élvonalába tartoznak. A Raise Cloud felhőalapú alkalmazás segítségével nemcsak figyelemmel kísérhetjük nyomtatásunkat, de új feladatokat is küldhetünk gépünk számára, illetve csapatban is dolgozhatunk a modellfájlok megosztásával. A Raise3D Pro 2 nem hiába nyerte el a 2020-as év legjobb XXL 3D nyomtatója címet.

  >> tovább a Raise termékeihez

  formlabs fröccsöntő szerszám 3D nyomtás

  Formlabs SLA nyomtatók

  Az asztali SLA és DLP szegmensben jelenleg a Formlabs készülékei képviselik a legmagasabb elérhető felületminőséget és részletgazdagságot. A Formlabs nyomtatói és a hozzá tartozó utómunka állomások is egy kiforrott, könnyen kezelhető rendszer részét képezik, melyekkel 335 x 200 x 300 mm méretig maximális felületminőség mellett gyárthatunk szerszámokat, vagy akár magát a végterméket számtalan alapanyagból. A számos műszaki gyanta mellett megjelentek a gyártó hőálló resinjei is, melyekkel akár fröccsöntő szerszámot is 3D nyomtathatunk.

  >> tovább a Formlabs termékeihez

  Anisoprint Markforged kompozit 3D nyomtatás

  Anisoprint kompozit 3D nyomtatók

  Az Anisoprint kompozit CFC technológia segítségével folyamatos szálerősítésű alkatrészeket nyomtathatunk. Az így legyártott szén- és bazaltszállal megerősített modellek, akár 900 MPa szakítószilárdsággal rendelkeznek. A gyártó AURA szoftverével optimalizálhatjuk a belső kitöltés mennyiségét, struktúráját, de az szálerősítés irányát is.

  >> tovább az Anisoprint termékeihez

  3d-szkenneles-budapest-shining

  Shining hibrid 3D szkennerek

  A kék lézer és a dual LED-es hibrid fényforrás a lehető legszélesebb alkalmazhatóságot biztosítja. Rapid vagy extrém pontos 3D szkennelés, sötét vagy világos környezet, matt fekete vagy fényes, csillogó felület: az Einscan HX hibrid rendszere megbirkózik a kihívásokkal. A Shining Einscan HX 0,05 mm-es maximum felbontással és 0,04 mm-es 3D pontossággal rendelkezik. Ezzel megfelel a legtöbb ipari, mérési vagy visszatervezés célú 3D szkenneléshez.

  >> tovább a Shining termékeihez

  Kérdése van, esetleg pályázni szeretne?

  Forduljon hozzánk bizalommal!

  Tetszett a bejegyzés, megosztom!

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


  1%
  5%
  11%
  12%
  23%
  24%
  35%
  36%
  47%
  48%
  59%
  51%
  62%
  63%
  74%
  75%
  86%
  87%
  98%
  99%