3D csokinyomtatót mutattak be a CES-en

3d csokoládé nyomtatóA 3D System a Las Vegasban megrendezett Consumer Electronics Show-n mutatta be legújabb termékét, a CocoJet-et, amely egy 3D csokinyomtató.

Az eszközt a Hershey csokoládégyártó céggel közreműködve építették meg, és egyaránt képes étcsokoládé, tejcsokoládé és fehér csokoládé nyomtatására, ami igen hasznos eszközzé teszi a pékek, cukrászok számára.

Ahogyan a hagyományos 3D nyomtatók a műanyagot nyomtatják, úgy működik a CocoJet is: a csokoládét felmelegíti és a megfelelő formában nyomtatja ki. A különbség a melegítési ciklus nagyon precíz irányításában rejlik.

3d csokoládé nyomtató

A CocoJetet legelőször a 3D Chocolate Printing kiállításon mutatták be a közönségnek a Hershey’s Chocolate Worldben, 2014. december 19-én. A kiállításon a látogatók élőben tekinthették meg a 3D nyomtatás folyamatát, 3D nyomtatványokat láthattak és iPadekre feltöltött 3D grafikákat vizsgálhattak meg, illetve beszkennelhették magukat, hogy lássák, hogyan néznének ki, ha csokiból kinyomtatnák őket.

hershey-3d-nyomtatott-desszertek1

“Partnerségünk a Hershey-vel, a legnagyobb észak-amerikai csokoládégyártóval lehetővé teszi, hogy egyedi, izgalmas és személyre szabott fogyasztható élményeket készítsünk” – mondta el Chuck Hull, a 3DS technológiai vezetője és társalapítója. “A CocoJet CES-en bemutatott prototípusa 3D nyomtatásban rejlő lehetőségeket mutatja be és bővíti tapasztalatainkat, erősíti az innovációt a kulináris 3D nyomtatás terén” – fogalmazott Hull.

Az együttműködésnek célja az is, hogy a 3D csokoládényomtatást a Chocolate World egy attrakciójává tegyék, a 3D Systems szerint pedig ez nagyszerű piackutatási lehetőségeket rejt a 3D csokoládényomtatással kapcsolatos igényeket tekintve.

hershey-3d-nyomtatott-desszertek2

hershey-3d-nyomtatott-desszertek3

“Arra használjuk a 3D nyomtatást, hogy a Hershey termékeit váratlan és izgalmas módokon tárjuk. A 3D nyomtatás szinte korlátlan lehetőségeket biztosít a fogyasztóknak arra, hogy csokoládéikat személyre szabják, és tovább folytatjuk majd ennek az elképesztő technológiának a fejlesztését” – nyilatkozta Will Papa, a Hershey kutatásért és fejlesztésért felelős vezető munkatársa.

A 3D Systems bemutatta ChefJet Pro gépét is, amely színes cukorkákat és ételdekorációkat képes nyomtatni számos ízben. A 3DS ColorJet nyomtatótechnológiájából kifejlesztett ChefJet egy intuitív, séfbarát digitális szakácskönyv szoftvert is tartalmaz. Az eszközt 2015 második felében kezdik majd árusítani.

extravagans-desszertek-3d-nyomtatva

desszertek-3d-csokolade-nyomtatoval-keszitve

3D nyomtatócsaládjukkal kapcsolatos kereskedelmi terveit a 3DS egy későbbi időpontban tárja majd a nyilvánosság elé.

(Forrás: 3ders.org)

Tetszett a bejegyzés, megosztom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


1%
5%
11%
12%
23%
24%
35%
36%
47%
48%
59%
51%
62%
63%
74%
75%
86%
87%
98%
99%