Csillagok Háborúja szuper rajongó 3D-ben nyomtatott két láb Csillagközi Rombolót épít

star-wars-csillagrombolo-epult-3d-nyomtatassal--2

Az erő ezzel a készítővel van: Egy ambiciózus Csillagok Háborúja rajongó egy több ezer egyedileg 3D-ben nyomtatott alkatrészből készült, két láb hosszú, 3D-vel nyomtatott Csillagközi Rombolót épített.

A Csillagok Háborúja koncesszió nemcsak a filmjeiről, de az arculatátviteléről/merchandise-ról is mindig ismert és szeretett volt. A Forbes nemrégiben előre jelezte, hogy a Csillagok Háborúja: A Baljós Árnyak értékesítés 2015-ben mintegy $3 milliárdot termelhet, további $5 milliárdot pedig az elkövetkező 12 hónapban. Ez az összeadott összeg majdnem tizenhatszor több mint, amit a box office-ban hozott maga a film hozott annak hihetetlenül sikeres nyitó hétvégéjén.

star-wars-csillagrombolo-epult-3d-nyomtatassal--1

star-wars-csillagrombolo-epult-3d-nyomtatassal--2

Habár a hivatalos Csillagok Háborúja Finn és Rey figurákat valószínűleg majd épp úgy elkapkodják a polcokról, mint a XXI. Század eleji Jar Jar és Qui-Gon elődöket illetve az 1970-es évektől a Solo és Vader figurákat, az árufogyasztó társadalom kétségtelenül eltér attól, amivel az előző két trilógia találkozott. Bár az elmúlt évtizedek számtalan apukája álmatlan éjszakákat töltött a saját készítésű fa Halálcsillag elkészítésével, főleg a fogyasztói szintű 3D nyomtatók és nyomtató szálak megfizethetőségének köszönhetően a 3D nyomtatás (viszonylag) könnyebbé tette a filmőrültek számára, hogy megtervezzék és elkészítsék saját, hihetetlenül pontos, nem hivatalos merchandise-ukat.

star-wars-csillagrombolo-epult-3d-nyomtatassal--3

star-wars-csillagrombolo-epult-3d-nyomtatassal--4

A Reddit felhasználó [SovereignGFC] által épített két láb hosszú 3D nyomtatott Csillagközi Romboló tökéletes példája annak, amit a rajongók saját maguk készítenek el – nem a mega-franchise, valamint a hozzá kapcsolódó merchandising vállalatok ellen, hanem azért, hogy beleadjanak egyfajta kreativitást és részvételt a modellgyűjtő tapasztalatukba. A Csillagközi Rombóló valójában csak részben alapszik azokon, amik a filmekben láthatóak, mivel a készítője úgy döntött, hogy saját ötleteit is hozzáadja a legendás hajóhoz.

star-wars-csillagrombolo-epult-3d-nyomtatassal--5

star-wars-csillagrombolo-epult-3d-nyomtatassal--6

star-wars-csillagrombolo-epult-3d-nyomtatassal--7

Az ambiciózus készítő az Inland PLA végtelen készletét adagolta bele a PowerSpec 3D Pro FFCP 3D nyomtatójába ahhoz, hogy 3D-ben egyedileg kinyomtassa az óriási űrhajó több ezer alkatrészét, az összeszerelés és a szürke spray-alapozás és blokkokat kihagyva, a fehér festés előtt.

Tetszett a bejegyzés, megosztom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


1%
5%
11%
12%
23%
24%
35%
36%
47%
48%
59%
51%
62%
63%
74%
75%
86%
87%
98%
99%