A hamarosan megjelenő Csillagok Háborúja filmből Jason Loo elképesztő, életnagyságú BB8 Droid-ot nyomtat 3D-ben

jason-loo-3d-prints-amazing-life-sized-bb-8-droid-from-upcoming-star-wars-3Halloween után figyelmünk általában szinte azonnal Karácsony felé fordul, az áruházak, bevásárló központok és az irodák hirtelen egy óriási ünnepi kirakattá változnak. Az idén ez azonban legtöbbünknél másként lesz, mert egy másik fontos esemény íratta be magát számos naptárba: az új Csillagok Háborúja című film bemutatója, Karácsony előtt egy héttel. Már csak kb. 6 hét van hátra, a feszültségek és az elvárások nőnek, és a 3D nyomtatás közössége rengeteg döbbenetes Csillagok Háborújához kötődő projekttel készül. A leglenyűgözőbb, amit eddig láttunk kétségtelenül Jason Loo elképesztő, életnagyságú 3D nyomtatott BB8 Droidja, ami e film kulcs Droidjának lett beharangozva.

A 25 éves Jason ipari tervezési háttérrel rendelkezik és rendkívül lenyűgözik a film kellékek illetve játékok, ezért érthetően Ő az egyik annak a sok milliónak, aki megőrül a kijövő filmért. Mivel jelenleg egy helyi játék cégnél a MightyJaxx-nél dolgozik, a tervezés sem idegen tőle. Számos kellék verzióján dolgozva azt reméli, hogy karriert talál magának a filmiparban, és ez a legutóbbi projektje kétségtelenül segíteni fogja ebben.

Ahogy Jason a 3ders.org-nak kifejti, magától értetődően a filmbemutató előzetesének ízelítőjében/treaser trailer megjelenő BB-8 robot inspirálta. „Miután megnéztem a treaser trailer-t egy Sphero BB-8 verzión kezdtem el dolgozni, de sajnos a Sphero bejelentette a BB-8 játékuk forgalomba hozatalát, így azon gondolkodtam, hogy abbahagyom a projektet,” mondja. Valójában Jason azok közé az emberek közé tartozik, akik kölyökként A Baljós Árnyak megnézésekor váltak Csillagok Háborúja rajongóvá. „A legeslegelső film az Első Rész volt, aminek a megnézése teljesen elmerített egy új világban: a film varázsában. Ez az élmény a film után olyannak tűnt, mint egy álom, és valósággal késztetést éreztem arra, hogy újrateremtsem azt a világot, amiből épp kiléptem,” mondja.

jason-loo-3d-prints-amazing-life-sized-bb-8-droid-from-upcoming-star-wars-5

singaporean-industrial-designer-jason-loo-3dprints-amazing-3

Szerencsére rátalált a BB8Építők Klubbjára, a hasonló gondolkodású Csillagok Háborúja rajongók és készítők nyitott közösségére. Mint ahogy a név is magában foglalja, ők is a droid  eredeti nagyságú változatán dolgoznak és megosztották a 3D-ben kinyomtatható eredeti méretű fájlaikat a hálón. „És Mivel történetesen van egy saját 3D nyomtatóm, úgy döntöttem, hogy megpróbálkozom a feladattal,” teszi hozzá. Szerencsére csak néhány fájlt kellett kiigazítani, így viszonylag gyorsan át lehetett küldeni Jason Zortax M200 3D nyomtatójára. Ezen lépések alatt, azonban annyi képet (és az előzetest) tartott szorosan szem előtt, amennyit csak tudott.

3D-ben szinte a fotókon látható összes rész kinyomtatásra került, a dóm alakú fejtől a test vázának elemei-ig. Jason 3D-ben mindent ABS-ben nyomtatott, a dómtól, ami egyedül 60 órát vett igénybe a testig, ami 500-at – de a végén egy nagyon klassz eredményt kapott. Előtte, persze rengeteg nyomtatási utómunkálatra volt szükség. „Minden egyes kinyomtatott darabot le kellett reszelni és smirglizni, lesimítani alapozás és festés előtt. Úgy hiszem a soha véget nem érő smirglizésen és lesimításon kívül a projekt befejezésénél a fő kihívás, a dedikáció és a türelem fenntartása fogja jelenti,” mondja a Szingapúri tervező. „Ennél a konstrukciónál nagyon sok az ismétlődő alkatrész és el fog jönni az a pillanat, amikor majd úgy érzem legszívesebben feladnám.”

singaporean-industrial-designer-jason-loo-3dprints-amazing-4

singaporean-industrial-designer-jason-loo-3dprints-amazing-5

singaporean-industrial-designer-jason-loo-3dprints-amazing-6

singaporean-industrial-designer-jason-loo-3dprints-amazing-7

jason-loo-3d-prints-amazing-life-sized-bb-8-droid-from-upcoming-star-wars-6

jason-loo-3d-prints-amazing-life-sized-bb-8-droid-from-upcoming-star-wars-7

Szerencsére a BB8Építők közösségével való munka óriási lökést jelentett a lelkesedésének. „A BB-8Építők közössége a készítés során fotóik által, rengeteg motivációval látott el, amire mind a kitartásomhoz, és mind ahhoz hogy minél előbb befejezzem a projektet nagy szükségem volt!” mondja, amiért nagyon hálásak vagyunk. A megjelenés teljes befejezéséhez Jason már LED égőket is szerelt a Droidba és most épp azon dolgozik a BB8Építők közösségével, hogy teljesen mozgásképessé is tegyék, ami hihetetlenül szuper lenne. De a Disney ügyvédei valószínűleg nem örülnének neki.

Míg a mű végleges formája nagyon drága – megközelít egy négy számjegyű összeget – az eredmény igazán lenyűgöző. Mi több, a BB-8 valójában egy közbeiktatott projekt, mert Jason tulajdonképpen a Vasember/Ironman 3D nyomatott jelmezére összpontosít. De először egész egyszerűen ki kellett elégítenie a Csillagok Háborújához kötődő szükségleteit. „Az ’Erő’ túl nagy ahhoz, hogy ne építsem meg a BB-8-at” árulja el és mi pontosan tudjuk mit is értezen.

singaporean-industrial-designer-jason-loo-3dprints-amazing-8

singaporean-industrial-designer-jason-loo-3dprints-amazing-9

singaporean-industrial-designer-jason-loo-3dprints-amazing-10

jason-loo-3d-prints-amazing-life-sized-bb-8-droid-from-upcoming-star-wars-1

Tetszett a bejegyzés, megosztom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


1%
5%
11%
12%
23%
24%
35%
36%
47%
48%
59%
51%
62%
63%
74%
75%
86%
87%
98%
99%