Hívjon minket bizalommal! 06-30-336-0894
ELKÖLTÖZTÜNK!
ÚJ címünk: Thallóczy u. 27. 1115 Budapest
Hívjon minket bizalommal: 06-20-380-3400

3Dee Resin Cleaner RS-01

36.690 Ft64.890 Ft
Nettó: 28.890 Ft

 • A biztonságos SLA/DLP resin oldószer 
 • Kevésbé gyúlékony és biztonságosabb az IPA-nál*
 • Használata nem igényel szigorú tűzvédelmi intézkedéseket
 • Alkalmazható irodai, illetve oktatási környezetben is
 • A Formlabs összes alapanyagával kompatibilis
 • Ultrahangos tisztítóval is használható
 • Form Wash és Form Finishing Kit kompatibilitás
 • Akár 3x tovább használható, mint az IPA*

*Izopropil-alkohol

Kiürítés
Cikkszám:DF-2034 Kategóriák: , ,
 • Leírás
 • Vélemények (0)

Leírás

3Dee Resin Cleaner RS-01

A terméket különösen azon Ügyfeleinknek ajánljuk figyelmébe, akik irodai, vagy tűzvédelmi minősítéssel rendelkező környezetben, esetleg oktatási intézményben szeretnének SLA/DLP resinnel készült alkatrészeket tisztítani. Az esetenként több tíz liter izopropil-alkohol nem zárt rendszerű tárolóban vagy mosóban való alkalmazása tűzvédelmi szempontból rendkívül kockázatos. Ilyen esetekben jelent alternatívát az RS-01, mely egy TPM alapú, vízben oldódó vegyület.

Az RS-01 SLA és DLP resin oldószer a kinyomtatott alkatrészek mosására és tisztítására használható, a felületminőség javítására és a felesleges gyanta feloldására. Ez az oldószer alacsonyabb párolgási sebességgel rendelkezik, mint az izopropil-alkohol (IPA). Ebből kifolyólag 3x több 3D nyomtatás készíthető el vele, mint az IPA-val.

Az RS-01 Resin Cleaner tripropilénglikol-monometil-éteren (TPM) alapul és használható a Formlabs Finishing Kit-tel, Formlabs Form Wash-sal, illetve ultrahangos tisztítóval. FIGYELEM: a biokompatibilis Formlabs alapanyagok megtisztításához csak minősített tisztítószer használható.

A TPM színtelen, szagtalan, az IPA-nál lénygesen kevésbé gyúlékony anyag, aminek eredményeként nem csak jobban tisztít, mint az IPA, hanem biztonságosabb is.

Hogyan használjuk az RS-01 Resin Cleaner-t?

 1. Öntse a Resin Cleaner-t egy edénybe, amelyben mosni fogja 3D nyomtatását. Form Wash használata esetén egyszerűen töltsük tele a tartályt. Finishing Kit használatakor az egyik tartályt Resin Cleaner-rel, a másikat pedig vízzel kell feltölteni.
 2. A 3D nyomtatásokat az IPA-val való tisztításhoz hasonlóan mossa le.
 3. Alaposan csöpögtesse le.
 4. Alaposan öblítse le vízzel.
 5. A modelleket levegőn szárítsa meg. Bizonyos resin-ekből, például a Clear, illetve Tough 2000-ből készült SLA 3D nyomtatások teljes kiszárítása különösen fontos a megfelelő felületminőség érdekében.

 Formlabs resin-nekkel történő, TPM-es utókezelésről bővebb információ itt érhető el.

Az SLA vagy DLP 3D nyomtatók építőfelületének (Build Platform) TPM-mel történő kezelését, tisztítását követően fontos, hogy jól megszáradjon a felület. A maradék TPM eltávolítható nedves papírtörlővel, vízzel, vagy IPA-val.

Mi a teendő a használt Resin Cleaner megsemmisítésével kapcsolatosan? Az RS-01 Resin Cleanert a használt IPA-hoz hasonlóan zárt tartályban kell átadni az illetékes hulladékkezelő társaságnak.

Egyéb információ

Egyéb kérdése merült fel a termékkel kapcsolatosan? Írjon email-t – office@3dee.hu

Amennyiben érdekli termékskálánk rendszeres frissítése, vagy 3D nyomtatással kapcsolatos Tippekre, Trükkökre kíváncsi, iratkozzon fel hírlevelünkre – email értesítések.

Értékelések

Még nincsenek értékelések. Mondd el a véleményed