2 Variációk

3Dee Resin Cleaner RS-01

  • Összes SLA resinhez
  • SLA és DLP resin oldószer
  • Mennyiség: 5L | 10L


Mennyiség *
Darab
Ár (nettó) 32.500 Ft
Ár (ÁFA-val) 41.275 Ft
Szállítási idő: 2-3 munkanap
Azonnal átvehető (1115 Budapest)

Leírás

3Dee Resin Cleaner RS-01

A terméket különösen azon Ügyfeleinknek ajánljuk figyelmébe, akik irodai, vagy tűzvédelmi minősítéssel rendelkező környezetben, esetleg oktatási intézményben szeretnének SLA/DLP resinnel készült alkatrészeket tisztítani. Az esetenként több tíz liter izopropil-alkohol nem zárt rendszerű tárolóban vagy mosóban való alkalmazása tűzvédelmi szempontból rendkívül kockázatos. Ilyen esetekben jelent alternatívát az RS-01, mely egy TPM alapúvízben oldódó vegyület.

Az RS-01 SLA és DLP resin oldószer a kinyomtatott alkatrészek mosására és tisztítására használható, a felületminőség javítására és a felesleges gyanta feloldására. Ez az oldószer alacsonyabb párolgási sebességgel rendelkezik, mint az izopropil-alkohol (IPA). Ebből kifolyólag 3x több 3D nyomtatás készíthető el vele, mint az IPA-val.

Az RS-01 Resin Cleaner tripropilénglikol-monometil-éteren (TPM) alapul és használható a Formlabs Finishing Kit-tel, Formlabs Form Wash-sal, illetve ultrahangos tisztítóval. FIGYELEM: a biokompatibilis Formlabs alapanyagok megtisztításához csak minősített tisztítószer használható.

A TPM színtelenszagtalanaz IPA-nál lénygesen kevésbé gyúlékony anyag, aminek eredményeként nem csak jobban tisztít, mint az IPA, hanem biztonságosabb is.

Hogyan használjuk az RS-01 Resin Cleaner-t?

  1. Öntse a Resin Cleaner-t egy edénybe, amelyben mosni fogja 3D nyomtatását. Form Wash használata esetén egyszerűen töltsük tele a tartályt. Finishing Kit használatakor az egyik tartályt Resin Cleaner-rel, a másikat pedig vízzel kell feltölteni.
  2. A 3D nyomtatásokat az IPA-val való tisztításhoz hasonlóan mossa le.
  3. Alaposan csöpögtesse le.
  4. Alaposan öblítse le vízzel.
  5. A modelleket levegőn szárítsa megBizonyos resin-ekből, például a Clear, illetve Tough 2000-ből készült SLA 3D nyomtatások teljes kiszárítása különösen fontos a megfelelő felületminőség érdekében.

 

Formlabs resin-nekkel történő, TPM-es utókezelésről bővebb információ itt érhető el.

Az SLA vagy DLP 3D nyomtatók építőfelületének (Build Platform) TPM-mel történő kezeléséttisztítását követően fontos, hogy jól megszáradjon a felület. A maradék TPM eltávolítható nedves papírtörlővelvízzel, vagy IPA-val.

Mi a teendő a használt Resin Cleaner megsemmisítésével kapcsolatosan? Az RS-01 Resin Cleanert a használt IPA-hoz hasonlóan zárt tartályban kell átadni az illetékes hulladékkezelő társaságnak.

Linkek és letöltések

Termék adatok

Attribútumok
Mennyiség
  • 10 Liter,
  • 5 Liter
További információk
Cikkszám3DH-0050
Címkék
Kategória

Értékelések

Még nincsenek értékelések.