3Dee Resin Cleaner RS-01

 • Összes SLA resinhez
 • SLA és DLP resin oldószer
 • Mennyiség: 5L | 10L
Mennyiség *
Darab
Ár (nettó) 39.500 Ft
Ár (ÁFA-val) 50.165 Ft

  Egyedi árajánlat kérése

  Termékadatok

  Elérhetőség

  A küldéssel elfogadja az Adatvédelmi feltételeinket

  Szállítási idő: 5-6 munkanap
  Személyes átvétel - egyeztetés után

  Leírás

  3Dee Resin Cleaner RS-01

  A terméket különösen azon Ügyfeleinknek ajánljuk figyelmébe, akik irodai, vagy tűzvédelmi minősítéssel rendelkező környezetben, esetleg oktatási intézményben szeretnének SLA/DLP resinnel készült alkatrészeket tisztítani. Az esetenként több tíz liter izopropil-alkohol nem zárt rendszerű tárolóban vagy mosóban való alkalmazása tűzvédelmi szempontból rendkívül kockázatos. Ilyen esetekben jelent alternatívát az RS-01, mely egy TPM alapúvízben oldódó vegyület.

  Az RS-01 SLA és DLP resin oldószer a kinyomtatott alkatrészek mosására és tisztítására használható, a felületminőség javítására és a felesleges gyanta feloldására. Ez az oldószer alacsonyabb párolgási sebességgel rendelkezik, mint az izopropil-alkohol (IPA). Ebből kifolyólag 3x több 3D nyomtatás készíthető el vele, mint az IPA-val.

  Az RS-01 Resin Cleaner tripropilénglikol-monometil-éteren (TPM) alapul és használható a Formlabs Finishing Kit-tel, Formlabs Form Wash-sal, illetve ultrahangos tisztítóval. FIGYELEM: a biokompatibilis Formlabs alapanyagok megtisztításához csak minősített tisztítószer használható.

  A TPM színtelenszagtalanaz IPA-nál lénygesen kevésbé gyúlékony anyag, aminek eredményeként nem csak jobban tisztít, mint az IPA, hanem biztonságosabb is.

  Hogyan használjuk az RS-01 Resin Cleaner-t?

  1. Öntse a Resin Cleaner-t egy edénybe, amelyben mosni fogja 3D nyomtatását. Form Wash használata esetén egyszerűen töltsük tele a tartályt. Finishing Kit használatakor az egyik tartályt Resin Cleaner-rel, a másikat pedig vízzel kell feltölteni.
  2. A 3D nyomtatásokat az IPA-val való tisztításhoz hasonlóan mossa le.
  3. Alaposan csöpögtesse le.
  4. Alaposan öblítse le vízzel.
  5. A modelleket levegőn szárítsa megBizonyos resin-ekből, például a Clear, illetve Tough 2000-ből készült SLA 3D nyomtatások teljes kiszárítása különösen fontos a megfelelő felületminőség érdekében.

   

  Formlabs resin-nekkel történő, TPM-es utókezelésről bővebb információ itt érhető el.

  Az SLA vagy DLP 3D nyomtatók építőfelületének (Build Platform) TPM-mel történő kezeléséttisztítását követően fontos, hogy jól megszáradjon a felület. A maradék TPM eltávolítható nedves papírtörlővelvízzel, vagy IPA-val.

  Mi a teendő a használt Resin Cleaner megsemmisítésével kapcsolatosan? Az RS-01 Resin Cleanert a használt IPA-hoz hasonlóan zárt tartályban kell átadni az illetékes hulladékkezelő társaságnak.

  Értékelések

  Még nincsenek értékelések.

  Termék adatok

  Attribútumok
  Gyártó
  • 3DEE
  Alapanyag
  • Resin Cleaner RS-01
  Hőállóság
  • -
  Szakítószilárdság
  • -
  Hajlítószilárdság
  • -
  Mennyiség
  • 10 Liter,
  • 5 Liter
  További információk
  Cikkszám3DH-0050
  Címkék
  Kategória
  1%
  5%
  11%
  12%
  23%
  24%
  35%
  36%
  47%
  48%
  59%
  51%
  62%
  63%
  74%
  75%
  86%
  87%
  98%
  99%