FAQ – 3D Nyomtatás szolgáltatásunk

3D Nyomtatás: bérnyomtatással kapcsolatos kérdések

Mindenek előtt egy 3D formátumban lévő modellre lesz szűkségünk, melynek felülete poligonokból áll. Ezt a modellt a nyomtató szeletelőszoftvere (slicer) előkészíti a 3D nyomtatáshoz, melynek során meghatározott vastagságú (rétegvastagság) rétegekre bontja azt. E folyamat részeként állíthatjuk be a kívánt paramétereket mint például felbontást, sebességet, kitöltést, támaszanyagot stb. Az elkészült szeletek tovább bonthatók a nyomtatófej (extruder) legapróbb mozgásaira, melyeket a szoftver egy .gcode formátumú fájlban exportál. Ezt kell eljuttatnunk a nyomtatóba memóriakártya vagy kábel segítségével, a hardver pedig végfrehajtja a .gcode-ba írt parancsokat, mely során felépül modellünk.

Az összes fent felsorolt technológia thermoplasztikus (hőre lágyuló) polimerek extrudációs-szálhúzásos eljárással való feldolgozására épül.

Cégünk kifejezetten erre a területre szakosodott. Ezen technológiák területén figyelhettük meg az elmúlt években a legnagyobb ütemű fejlődést, a többihez viszonyítva messze a legkedvezőbb költségű eljárás. További előnye a gyorsaság, az alapanyagok kedvező ára, illetve a 3D alapanyagok kedvező tulajdonságai: mechanikailag stabilak, egészségre nem ártalmasak és találunk kifejezetten környezetbarát megoldásokat is (PLA).

Számunkra kiemelten fontos hogy Ügyfeleink a kinyomtatott tárgyakat egészségügyi kockázat nélkül kézbe vehessék, használhassák, illetve azok különböző mechanikai igénybevételeknek kitéve is megállják helyüket.

Az elmúlt évek is bizonyították, hogy a 3D nyomtatásnak csak az emberi elme korlátai szabnak határt. Ritka denevérfaj protézisétől kezdve a jövő Mercedesei alkatrészeinek prototípusáig sok mindent nyomtattunk.

Amit ki tudunk nyomtatni:
-protoípusok
-egyedi alkatrészek
-kisszériás alkatrészek
-designer használati tárgyak, eszközök
-drone, akciókamera alkatrészek
-minden tárgy, aminek geometriája 3D nyomtatható és az alapanyagkombinációk megfelelnek a követelményeknek.

A nyomtatás lehetőségét minden esetben egyedileg mérlegeljük, és informáljuk Ügyfeleinket a legjobb tudásunknak megfelelően.

Amit (egyelőre) nem tudunk kinyomtatni: (néhány példa az elmúlt évekből)
-hamburger (egyéb élelmiszer)
-működő emberi szerv
-lakható emeletes ház 1:1 méretarányban
-NKH követelményeinek megfelelő gépjármű 1:1 méretarányban
-marék reszelt torma
-transzplantálható hajszál
-élő állat

További kérdése van? Keressen minket a 06-1-210-0286-os telefonszámon, vagy írjon nekünk az [email protected] e-mail címre!