FAQ – 3D Nyomtatás szolgáltatásunk

3D Nyomtatás műszakilag – hogyan történik?

Mindenek előtt egy 3D formátumban lévő modellre lesz szűkségünk, melynek felülete poligonokból áll. Ezt a modellt a nyomtató szeletelőszoftvere (slicer) előkészíti a 3D nyomtatáshoz, melynek során meghatározott vastagságú (rétegvastagság) rétegekre bontja azt. E folyamat részeként állíthatjuk be a kívánt paramétereket mint például felbontást, sebességet, kitöltést, támaszanyagot stb. Az elkészült szeletek tovább bonthatók a nyomtatófej (extruder) legapróbb mozgásaira, melyeket a szoftver egy .gcode formátumú fájlban exportál. Ezt kell eljuttatnunk a nyomtatóba memóriakártya vagy kábel segítségével, a hardver pedig végfrehajtja a .gcode-ba írt parancsokat, mely során felépül modellünk.

FDM/FLM/FFF/LPD technolgóia – mit jelent?

Az összes fent felsorolt technológia thermoplasztikus (hőre lágyuló) polimerek extrudációs-szálhúzásos eljárással való feldolgozására épül.

Cégünk kifejezetten erre a területre szakosodott. Ezen technológiák területén figyelhettük meg az elmúlt években a legnagyobb ütemű fejlődést, a többihez viszonyítva messze a legkedvezőbb költségű eljárás. További előnye a gyorsaság, az alapanyagok kedvező ára, illetve a 3D alapanyagok kedvező tulajdonságai: mechanikailag stabilakegészségre nem ártalmasak és találunk kifejezetten környezetbarát megoldásokat is (PLA).

Számunkra kiemelten fontos hogy Ügyfeleink a kinyomtatott tárgyakat egészségügyi kockázat nélkül kézbe vehessék, használhassák, illetve azok különböző mechanikai igénybevételeknek kitéve is megállják helyüket.

3D Nyomtatás: Mit tudunk kinyomtatni és mit nem?

Az elmúlt évek is bizonyították, hogy a 3D nyomtatásnak csak az emberi elme korlátai szabnak határt. Ritka denevérfaj protézisétől kezdve a jövő Mercedesei alkatrészeinek prototípusáig sok mindent nyomtattunk.

Amit ki tudunk nyomtatni:
-protoípusok
-egyedi alkatrészek
-kisszériás alkatrészek
-designer használati tárgyak, eszközök
-drone, akciókamera alkatrészek
-minden tárgy, aminek geometriája 3D nyomtatható és az alapanyagkombinációk megfelelnek a követelményeknek.

A nyomtatás lehetőségét minden esetben egyedileg mérlegeljük, és informáljuk Ügyfeleinket a legjobb tudásunknak megfelelően.

Amit (egyelőre) nem tudunk kinyomtatni: (néhány példa az elmúlt évekből)
-hamburger (egyéb élelmiszer)
-működő emberi szerv
-lakható emeletes ház 1:1 méretarányban
-NKH követelményeinek megfelelő gépjármű 1:1 méretarányban
-marék reszelt torma
-transzplantálható hajszál
-élő állat

A 3Dee melyik területre specializálódott és miért?

Cégünk FDM, FFF, FLM és LPD 3D nyomtatókkal és 3D nyomtatási szolgáltatásokra szakosodott. Ezen technológiák területén figyelhettük meg az elmúlt években a legnagyobb ütemű fejlődést, a többihez viszonyítva messze a legkedvezőbb költségű eljárás. További előnye a gyorsaság, a 3D nyomtatók és alapanyagaik elérhető ára, illetve a 3D alapanyagok kedvező tulajdonságai: mechanikailag stabilakegészségre nem ártalmasak és találunk kifejezetten környezetbarát megoldásokat is (PLA).

Számunkra kiemelten fontos hogy Ügyfeleink a kinyomtatott tárgyakat egészségügyi kockázat nélkül kézbe vehessék, használhassák, illetve azok különböző mechanikai igénybevételeknek kitéve is megállják helyüket.

PLA vs ABS – melyik anyagot válasszam?

Manapság a legmodernebb PLA keverékek a szilárdságot illetően szinte minden tekintetben kiszorítják az ABS alapanyagokat. Ennek ellenére ABS 3D nyomtatásakor homogénebb, matt felületet kapunk, mely optikailag sokszor megnyerőbb. Az egyes modellek nyomtatásakor mindig javaslatot teszünk egy standard anyagra, ajánlatunk ennek megfelelően készül. Az anyagok összehasonlítását megtalálja a Filamentek menüpont alatt.

További kérdése van? Keressen minket a 06-1-210-0286-os telefonszámon, vagy írjon nekünk az office@3dee.hu e-mail címre!

1%
5%
11%
12%
23%
24%
35%
36%
47%
48%
59%
51%
62%
63%
74%
75%
86%
87%
98%
99%