RecFusion 3D scanner Szoftver

32.900 Ft

Segítségével személyeket és nagyobb tárgyakat scannelhet be kb. 3 mm-es felbontással. Egy .stl modellt exportál, melyet egyből továbbíthatunk nyomtatónk felé.

A license egyszeri aktiválásra jogosít.

Kompatibilis 3D-érzékelők:

-Asus Xtion -Primesense Sensoren -Xbox Kinect -Microsoft Kinect

Rendelhető

Kategória:
  • Leírás
  • Vélemények (0)

Leírás

RecFusion 3D scanner szoftver

Segítségével személyeket és nagyobb tárgyakat szkennelhet be kb. 3 mm-es felbontással. Egy .stl modellt exportál, melyet egyből továbbíthatunk nyomtatónk felé.

 

Valós idejű rekonstrukció

A RecFusion 3D scanner szoftver a tárgyak interaktív, valós idejű rekonstrukcióját teszi lehetővé. A képernyőn követhető, hogy hogyan épül fel a modell, ahol nem csak a forma, de akár a szín is meghatározható (fekete-fehér, vagy színes modellezés). A csatlakoztatott kamera mozgásának a beállításával a kapott eredmény javítható.

A scan-ek elkészítéséhez nincs szükség gyors grafikus kártyára, ugyanis sorozatos képfelvételeket készít az adott felületekről, amelyeket utána csak digitálisan összeilleszt.

 

Méretbeli korlátok nélkül

A szoftveren megjelenő méretező kocka csupán egy kiindulási alapot képez arra vonatkozóan, hogy beállítsuk a modellt, vagy a kamerát a megfelelő helyre. A scannelési terület nem csak ezt a mérettartományt jelenti, a méretarányok módosításával akár több méteres modelleket is elkészíthetünk.

 

3D modell szerkesztése, exportálása

A RecFusion 3D scanner szoftver által elkészített modell a véglegesítést megelőzően módosítható. A szoftverbe beépített szerkesztési funkciókkal a kamera által nem érzékelhető felületek pillanatok alatt kitölthetők. Az üreges 3D-s modellek a 3D nyomtatás során kevesebb anyagfelhasználást igényelnek, így nem csak anyag-, de költséghatékonyabb is.

A modell szerkesztését követően az exportáláskor beállíthatóak a megfelelő méretek. Exportáláskor érdemes az alábbi, szabványos 3D-s formátumokként menteni a modellt: .STL, .OBJ, .VRML

 

 

A RecFusion 3D scanner szoftver demo verziójával elkészített modellek nem exportálhatóak, azt csak a license megvásárlását követően lehet elmenteni. A megvásárolt license egyszeri aktiválásra jogosít, amennyiben több számítógépen szeretnék használni, úgy ahhoz a gyártótól való engedélyre lesz szükségük.

 

Kompatibilis 3D-érzékelők:

-Asus Xtion -Primesense Sensoren -Xbox Kinect -Microsoft Kinect

 

Az érzékelők működéséhez további kiegészítő szoftverekre van szükség:

– OpenNI 2.2 illesztőprogramok az Asus Xtion és az összes többi PrimeSense érzékelők használatához.

– Kinect for Windows SDK 1.8 illesztőprogram a Microsoft Kinect-ek működéséhez.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések. Mondd el a véleményed