2021-es 3D pályázati lehetőségek

3D nyomtatás és additív gyártás pályázatok 2021-ben

A COVID válság sok vállalkozást sodort nehéz helyzetbe egyrészt a termelés leállása, másrészt a forgalom tartós visszaesése miatt. Arról már korábbi, “3D nyomtatás a krízisben?” című posztunkban írtunk, miért jelent az additív gyártás versenyelőnyt és milyen előnyei vannak a házon belüli alkatrészgyártásnak a hagyományos beszerzési láncokkal szemben. Azok a vállalatok, akik már korábban elkezdték alkalmazni az ipar 4.0 szintű technológiákat, sokkal rugalmasabban kezelték a vírushelyzet viszontagságait. Gondoljunk csak arra, a fejlesztőik például otthonról, felhőn keresztül indíthattak 3D nyomtatásokat a vállalati műhely gépparkján. Ezek a cégek a gazdaság újraindulásával orrhossznyi előnnyel vágnak neki a 20-as éveknek. Erre a felkészülésre messze nem minden KKV-nak volt lehetősége az elmúlt években, sokan éppen a túlfűtött kereslet és a maximálisan kihasznált kapacitás miatt nem fektettek eleget a digitalizációba. Nekik jelent komoly lehetőséget a most kiírt fejlesztési pályázat.

Miért érdemes az additív gyártásba fektetni?

Azt, hogy az élet soha többé nem lesz olyan, mint a COVID-19 válság előtt volt, már bizonyosan elkönyvelhetjük. A változások valószínűleg a gyártási, fejlesztési és technológiai szektort is hasonlóan fogják érinteni. A vállalatok egyre jobban értékelik majd a rugalmas, szabadon skálázható, házon belüli függőségcsökkentő megoldásokat éppúgy, mint a gyors fejlesztés lehetőségét és az innovációs potenciált. A 3D nyomtatás az ipar 4.0 technológiák közül az egyik legfrissebb, leggyorsabban fejlődő, valamint nem utolsó sorban a KKV szektor szinte minden területén alkalmazható és megfizethető technológia.

Az additív gyártás legfontosabb előnyei a termelői szektorban: 

  • Gyorsabb fejlesztési folyamat, részben alacsonyabb darabárak
  • Jobb alkatrészellátottság, kisebb raktározási tőkeigény
  • Technológiai alkalmazkodóképesség, innovációs potenciál
  • Házon belüli gyártás, beszállítói lánctól való függetlenség
  • Rugalmasság, jobb túlélési esélyek krízishelyzetben
  • Fenntartható, környezetbarát technológia

A pályázatról bővebben:

A pályázat referenciaszáma: GINOP Plusz-1.2.1-21
Régió: Budapest kivételével az ország egész területe

Létszámminimum: 3 fő statisztikai létszám áprilisban
A támogatás maximum összege: 99 – 899 millió Ft  
A pályázatok keretösszege: 200 Mrd Ft
A támogatás mértéke: 35 – 70%
Lehívható előleg összege: 90%
Első benyújtási szakasz: 2021. július 12-től július 19-ig.

Önállóan támogatott tevékenységek:
“Min. 200e forint nettó értékű új gépek és berendezések beszerzése

Amennyiben pályázni szeretne, javasoljuk hogy jóval a benyújtási határidő előtt, lehetőleg még június elején-közepén készítse elő a pályázati anyagokat. Ha segítségre van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot, csapatunkkal állunk szíves rendelkezésére!


Pályázni szeretne? Segítünk Önnek!

    • ingyenes pályázati tanácsadás

    • 3D gyártástechnológiai tanácsadás

    • Pályázatírás

    Kérjük válasszon:

    Általános pályázati információkElőminősítés3D termékekkel kapcsolatos tanácsadásEgyéb (kérjük megadni)

    Email*

    Telefonszám*

    Üzenet

    A küldéssel elfogadom az adatvédelmi feltételeket.


    Additív gyártás bevezetése – segítünk Önnek!  

    Több mint 8 év additív gyártási és több mint 500.000 3D nyomtatási óra tapasztalatával, valamint 15.000 elégedett Ügyféllel a hátunk mögött nap mint nap azért dolgozunk, hogy segítsük a 3D gyártástechnológiák hazai elterjedését. Magyarország és Közép-Európa első 3D nyomtató szaküzletével, illetve lelkes csapatunkkal igyekszünk Ügyfeleink minden igényét kielégíteni.

    Nálunk nemcsak egy terméket, hanem egy komplett megoldást kap kézhez! 

    Forduljon hozzánk bizalommal akár konkrét gép- vagy szolgáltatásigénnyel, vagy csak egy egyszerű ötlettel. Készülékeinket megtekintheti bemutatótermünkben a Lechner Ödön fasor 2. szám alatt. Ingyenes konzultáció és ingyenes próbanyomtatás mellett igény esetén helyszíni beüzemelést és felhasználói oktatást is vállalunk, de az új alkalmazások fejlesztésében is számíthat ránk!

    .
    Keressen minket bátran, várjuk megkeresését!
    3Dee Technologies Hungary Kft. Thallóczy u. 27. 1115 Budapest
    E-mail címünk: office@3dee.hu, telefonszámunk: 06 1 210 0286

    Milyen 3D nyomtatót válasszunk? -> tovább a tanácsadáshoz


    2021-es legnépszerűbb termékeink

    Raise 3D nagy felbontású 3D nyomtatók

    A Raise 3D nyomtató család tagjai egy készülékben ötvözik a 3D nyomtatás, a digitalizáció és az innováció előnyeit. Kiforrott, nagy felbontású kétfejes, rendkívül precíz kialakításukkal akár 0,01 mm felbontás is elérhető. Felhasználóbarát kezelhetőségükkel a Raise3D készülékei a piac élvonalába tartoznak. A Raise Cloud felhőalapú alkalmazás segítségével nemcsak figyelemmel kísérhetjük nyomtatásunkat, de új feladatokat is küldhetünk gépünk számára, illetve csapatban is dolgozhatunk a modellfájlok megosztásával. A Raise3D Pro 2 nem hiába nyerte el a 2020-as év legjobb XXL 3D nyomtatója címet.

    >> tovább a Raise termékeihez

    formlabs fröccsöntő szerszám 3D nyomtás

    Formlabs SLA nyomtatók

    Az asztali SLA és DLP szegmensben jelenleg a Formlabs készülékei képviselik a legmagasabb elérhető felületminőséget és részletgazdagságot. A Formlabs nyomtatói és a hozzá tartozó utómunka állomások is egy kiforrott, könnyen kezelhető rendszer részét képezik, melyekkel 335 x 200 x 300 mm méretig maximális felületminőség mellett gyárthatunk szerszámokat, vagy akár magát a végterméket számtalan alapanyagból. A számos műszaki gyanta mellett megjelentek a gyártó hőálló resinjei is, melyekkel akár fröccsöntő szerszámot is 3D nyomtathatunk.

    >> tovább a Formlabs termékeihez

    Anisoprint Markforged kompozit 3D nyomtatás

    Anisoprint kompozit 3D nyomtatók

    Az Anisoprint kompozit CFC technológia segítségével folyamatos szálerősítésű alkatrészeket nyomtathatunk. Az így legyártott szén- és bazaltszállal megerősített modellek, akár 900 MPa szakítószilárdsággal rendelkeznek. A gyártó AURA szoftverével optimalizálhatjuk a belső kitöltés mennyiségét, struktúráját, de az szálerősítés irányát is.

    >> tovább az Anisoprint termékeihez

    3d-szkenneles-budapest-shining

    Shining hibrid 3D szkennerek

    A kék lézer és a dual LED-es hibrid fényforrás a lehető legszélesebb alkalmazhatóságot biztosítja. Rapid vagy extrém pontos 3D szkennelés, sötét vagy világos környezet, matt fekete vagy fényes, csillogó felület: az Einscan HX hibrid rendszere megbirkózik a kihívásokkal. A Shining Einscan HX 0,05 mm-es maximum felbontással és 0,04 mm-es 3D pontossággal rendelkezik. Ezzel megfelel a legtöbb ipari, mérési vagy visszatervezés célú 3D szkenneléshez.

    >> tovább a Shining termékeihez

    Kérdése van, esetleg pályázni szeretne?

    Forduljon hozzánk bizalommal!

    Tetszett a bejegyzés, megosztom!

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


    1%
    5%
    11%
    12%
    23%
    24%
    35%
    36%
    47%
    48%
    59%
    51%
    62%
    63%
    74%
    75%
    86%
    87%
    98%
    99%