Massivit: hibrid GDP 3D nyomtatók

  • Nagyformátumú, ipari 3D nyomtatás
  • Kompozit formagyártás 
  • Hetek helyett órákon belül

A Massivit GDP technológiás 3D nyomtatói lehetővé teszik a nagyformátumú 3D nyomtatást gyorsan, kiemelkedő méretpontosság mellett.

nagyformátumú 3D gyártás, kompromisszumok nélkül

Nagy formátum

A Massivit GDP (Gel Dispensing Printing) 3D nyomtatói akár 1450 x 1110 x 1800 mm-es nyomtatótérrel rendelkeznek, melyet a technológia előnyeit kihasználva akár teljesen kitölthetünk.

Nagy sebesség

A GDP technológiával napok helyett órák alatt gyárthatunk méteres nyomtatokat. A hibrid technológiájú 3D nyomtatók akár 30x gyorsabbak a hasonló méretű FFF / FDM 3D nyomtatóknál.

Méretpontosság

A hibrid GDP technológia további előnye, hogy a gyártásfolyamat szobahőmérsékleten zajlik. Ennek köszönhetően elkerülhető a deformáció és megfelelő méretpontosság érhető el nagy méretben is.

Massivit 1800

Massivit 1800 Pro

Massivit 5000

Massivit 10000

Akár 30x gyorsabb nyomtatás

A hibrid GDP technológia ötvözi az FFF / FDM és az SLA technológia előnyeit. A nyomtatás során egy különleges fúvóka speciális gélt extrudál rétegről rétegre, mely a nyomtatófej által kibocsátott UV fény hatására szilárdul meg. A másodperc tört része alatt történő térhálósodás előnye, hogy rendkívül gyorsan, a nagy formátumú FFF / FDM nyomtatóknál akár 30x gyorsabban nyomtathatunk, akár támaszanyag nélkül, kiemelkedő méretpontosság mellett.

3D nyomtatási sebesség szemléltetése *

Nagyformátumú FFF / FDM 3D nyomtatók
Massivit hibrid GDP 3D nyomtatók

* A sebességkülönbség más gyártók által megadott és a valóságban tapasztalt értékek átlagos viszonyát szemlélteti, az egyes modellek esetében ez eltérhet.

massivit3d_gel_dispenser

A Massivit 5000 nyomtatófeje

Kompozit formagyártás

Kompozit forma- és szerszámgyártás 3D nyomtatással: a hibrid CIM (cast in motion) technológia segítségével akár 5x gyorsabban és hatékonyan gyárthatunk kompozit formaszerszámokat kioldható támaszanyagból, vagy hőálló epoxigyantából, formai megkötések nélkül, akár 1.500 mm-es méretben.

Komplex formák, nagy méretben

Az FDM / FFF technológiás készülékek esetében gyakran van szükség támaszanyag használatára. A Massivit hibrid GDP technológiája olyan gyártásfolyamatot jelent, mely során az extrudált gél a másodperc tört része alatt térhálósodik. Ennek eredményeképp nyomtathatunk jelentős túlnyúlásokat, illetve több tíz cm-es hidakat is támaszték nélkül. A szobahőmérsékleten zajló gyártás előnye, hogy elkerülhető a kihűlés során fellépő deformáció és nagy méretben is jó méretpontosság érhető el.

Alkalmazási területek

A GDP technológia egyedülálló méret és gyártási sebesség kombinációt jelent, előnyeit számos ipari szegmensben alkalmazzák.

A kiváló mechanikai tulajdonsággal rendelkező, tűzállósági minősítéssel (FR-20 Flame Retardant, Blue Card) rendelkező alapanyagokat az autóipar mellett a hajó- légijármű és hadiiparban, illetve az űripari eszközök gyártásánál is felhasználják.

A jól utómunkálható és felületkezelhető, akár átvilágítható és kültéren is alkalmazható alapanyagokat a reklámiparban alkalmazzák.

Kapcsolatfelvétel

A Massivit hibrid GDP 3D nyomtatók hazai forgalmazója a 3Dee Technologies Hungary Kft. Forduljon hozzánk bizalommal minden kérdésben!

    Az Ön 3D tech specialistái várják megkeresését!

    A küldéssel elfogadom az adatvédelmi feltételeket.

    Megkereshet minket E-mail-ben office@3dee.hu, illetve telefonon +36 1 210 0286 is!

    1%
    5%
    11%
    12%
    23%
    24%
    35%
    36%
    47%
    48%
    59%
    51%
    62%
    63%
    74%
    75%
    86%
    87%
    98%
    99%