Samsung USA szabadalmat kap a 3D holografikus okostelefonra

samsung-scores-us-patent-for-3d-holographic-smartphone-1Vagy szereti, vagy utálja, de senki nem tagadhatja le, hogy a 2015-ös Karácsony az új Csillagok Háborúja című filmről szólt. Mivel az elmúlt két hétben milliók tömörültek a mozikba, a nézőket erőteljesen emlékeztették a fénykardokra, Jedi Lovagokra és a holografikus technológiára – az R2D2 és más droidok kivetítési képességének köszönhetően a filmekben látható ikonikus kommunikációs eszközre. Ám, a valós világban sok minden megváltozott az első trilógia óta. Mivel a technológiai cégek mind azt keresik, hogyan fejlesszék ki a piacon a leginnovatívabb és futurisztikus termékeket, 2015 már nem csak a sci-fi világára korlátozódónak látja a 3D hologramokat, mert a holografikus technológia úgy tűnik kéznyújtásnyira van az okos telefonok mindennapi használatától.

A holografikus verseny legújabb belépője a Koreai technikai óriás a Samsung Electronics, ami csak most kapta meg azt a kulcsfontosságú 3D technológia szabadalmát, amin a cég már körülbelül három éve dolgozik. Bár jelenleg keveset tudunk a mechanikájáról, az innovatív technológia a fény adott hullámhosszát fogja manipulálni hogy 3D holografikus képet alkosson. Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala (USPTO) 2015. december 27-én vette listára a szabadalmat.

samsung-scores-us-patent-for-3d-holographic-smartphone-1

Képaláírás: Ábra a Samsung 3D holografikus technológiájának szabadalmából

A szabadalom meggyorsíthatja a versenytársak által elkezdett hasonló projekteket. Apple az okos telefon konkurens tavaly biztosította saját 3d holografikus technológia szabadalmát, ami lézereket, mikro lencséket és érzékelőket fog használni a 3D-s kép kivetítéséhez. Az „interaktív holografikus megjelenítés” végül az iPhone-okba és az iPad-ekbe kerülhet beépítésre. Természetesen, amit a Samsung és az Apple csinál, azt előbb-utóbb a Microsoft is. Az amerikai vállalat máris felfedte a „HoloLens” hologram számítógépét. A „vegyes valóság” számítógépes platformot, melyet VR fejhallgató szerűen lehet viselni Windows 10 futtatja.

Az olyan technológiai vállalatok 3D fejlesztésének, mint a Samsung, jelentős hatása lehet a 3D szkennelés és a 3D nyomtatás iparágára. Bár a Samsung szabadalom arra utal, a menü ikonokat és a figyelmeztetéseket potenciális hologramok jeleníthetik meg, a felhasználók számára a technológia végső célja az kell legyen, hogy saját maguk készíthessenek és oszthassanak meg 3D hologram formájában megjeleníthető 3D-s képeket és videókat. A holografikus technológia növekedésének tehát párhuzamosan, növekedést kellene látnia a hordozható kompakt 3D szkennelés iránti kereslet növekedésében, amely lehetővé tenné okos telefon felhasználók számára, hogy pontos 3D-s képeket rögzíthessenek.

A lakosság által rögzített és megosztott 3D-s képek és videók számának drámai növekedése nagyszerű hír lenne a 3D-s nyomdaipar számára. Bár sokakban él a kíváncsiság a 3D nyomtatás iránt, közülük jelenleg kevesen rendelkeznek, valamilyen 3D fájlal, amit ha lenne rá lehetőség 3D nyomattá lehetne változtatni. A holografikus okos telefonok a 3D fájlok különböző formátumaiban növekedést észlelnek, melyek valószínűleg átalakíthatók STL formátumba és 3D-ben azonnal nyomtathatók.

 samsung-scores-us-patent-for-3d-holographic-smartphone-2

Ebben az évben a Samsung Galaxy S6-ra és S6 Edge-re már többen felkapták a fejüket. Az utóbbi a készülék szélein hajlékony kijelzővel büszkélkedik. De ki tudja-e igazán vitelezni a Samsung Galaxy 7 a 3D hologram technológiát? A Microsoft és az Apple már megmutatta, hogy komolyan veszik a holografikus technológiát, így valószínűnek tűnik, hogy a jövőben néhány okos telefonon látni fogjuk a holográfia valamely formáját. Mégis, a legutóbbi Samsung szabadalomra nem szabad úgy tekinteni, mint az azonnali végrehajtás garanciájára. A szabadalmak végső soron abban nyújtanak segítséget a nagy cégeknek, hogy megvédjék magukat a jogi vitáktól. Az ilyen vállalatoknál a kísérleti technológia rögzítése szükségszerű lépés, amit attól függetlenül meg kell tenniük, hogy a mennyire elkötelezettek a tömeges termelés iránt. Személy szerint, reméljük, hogy a jelentős technológiai cégek amilyen gyorsan csak tudják, elhozzák okos telefonjainkhoz a 3D hologramokat. Végtére is, a 3D-s nyomtatás után a hologram a második legjobb dolog.

Tetszett a bejegyzés, megosztom!

Comments (1)

  • kivitelező Reply

    De ki tudja-e igazán vitelezni a Samsung Galaxy …….szép magyar szóösszetétel , grat

    2016.06.05. at 11:48

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


1%
5%
11%
12%
23%
24%
35%
36%
47%
48%
59%
51%
62%
63%
74%
75%
86%
87%
98%
99%