Filamate kibocsátotta a StarterMe 3D kezdő nyomtató csomagot a Kickstarter-en

StarterMe 3D nyomtatás kezdő csomag3Közülünk sokak számára a 3D nyomtatás egy olyan technológia, amiről már hallottunk és ahogy egyre bővül az elérhetőségi köre folyamatosan hallunk róla. Nehéz nem tudomást venni a tervezésben, művészetben, orvostudományban és gépiparban elfoglalt növekvő szerepéről, mégis sokunk még soha nem használt 3D nyomtatót. Egy induló vállalkozás, a Bécsi székhelyű, Filamate ezt a tényt alapul véve olyan megoldást keres, amely kezdők számára bevezetést nyújt a 3D nyomtatás technológiájába.

StarterMe 3D nyomtatás kezdő csomag1

Filamate tegnap kezdte új termékük a StartMe Kickstarter kampányát mely egy átfogó szoftvert, kiegészítőket és eszközöket tartalmazó csomag. A termék azt a célt szolgálja, hogy az új 3D nyomtatni vágyót mindennel felszerelje, amihez a kezdéshez szüksége lehet.

A StarterMate két különböző kiadásban jelenik meg: az Alap StarterMate és a StarterMate Prémium. A StarterMate Alap csomag a következőket tartalmazza: 1 tekercs PLA szál védődobozban, 6 hónapos hozzáférhetőség a Filamate 3D tervező platformhoz oktatói anyagokkal és kihívásokkal, 4 akril festék, 2 ecset, 1 reszelő, 1 smirgli blokk, 3 smirglipapír, egy papír vonalzó és kesztyű.

A rétegelt lemez tartóba csomagolt StarterMate Premium-ban 2 tekercs PLA szál van védődobozban, 12 hónapos hozzáférhetőség a 3D tervező platformhoz oktatói anyagokkal és kihívásokkal, 6 akril festék, 4 ecset, 2 reszelő, 2 smirgli blokk, 5 smirglipapír, egy kézi körző,  kesztyű, faragókés és egy spatula.

StarterMe 3D nyomtatás kezdő csomag2

A Filamate fejlesztői úgy rakták össze a csomagot, hogy az végig segítse az új készítőket a 3D nyomtatás három fő lépésén: tervezés, maga a 3D nyomtatás és a kinyomtatott tárgy utolsó simításai. A legtöbb ember számára a 3D nyomtatásban az első lépés, a tervezés a legnehezebb és a legkevésbé elérhető feladat, ennek okáért, a StarterMate mögötti csapat kifejlesztett egy könnyen használható szoftvert, ami lépésről lépésre végigkíséri a gyakorlatlan készítőt egy 3D nyomtatott modell tervezésén.

„A semmiből lett megtervezve,” magyarázza el a szoftver működését a Filamate „és csak 3D nyomtatásra alkalmas, ezért összehasonlítva, a meglévő bonyolult 3D szoftverekkel egy teljesen más élményt nyújt. Meg tudod tervezni a kívánt tárgyat ezzel az egységes, lépésről lépésre követett oktatói anyaggal vagy a saját igényeidnek megfelelően átalakíthatsz egy internetről letöltött tárgyat.”

Nem csak erről van azonban szó, mert fokozatosan, ahogy a készítők képességei nőnek, tovább fogják frissíteni és bővíteni.

StarterMe 3D nyomtatás kezdő csomag3

Megemlítendő, hogy a StarterMate-ben található 3D nyomtató szál Filamate saját márkája. Ez egy magas minőségű, PLA-ból készűlt 3D nyomtató szál, ami biológiailag 100%-ban lebomlik. Filamate azzal is büszkélkedik, hogy a nyomtató száluk toleranciája vastagságban csak 0.05mm és ovalitásban csak 0.02mm. A műanyag szál egy nedvességtaszító kartondobozban van tárolva és egy por, kosz és UV fényszűrő filterrel felszerelve, ami egyidejűleg, ahogy a 3D nyomtató présébe húzódik, tisztán is tartja. Mivel a szálnak a burkolatban kell maradnia a csomagolás külsején van egy skála, ami figyelmeztet mennyi PLA anyag van még benne. A szál bármely FDM 3D nyomtatóban használható és kérhető a kívánt szálvastagság (a 3D nyomtatótól függően vagy 1.75mm vagy 2.85mm).

StarterMe 3D nyomtatás kezdő csomag4

Az StarterMate utolsó összetevői a fentebb említett és a szoftver lépésről-lépésre oktatói anyagában elmagyarázott befejező eszközök. Ezek a könnyű hozzáférhetőség és a kényelmes tárolás kedvéért a StarterMate doboz alsó részében kerültek elhelyezésre.

A StarterMate Kickstarter célja 20,000 euro és a kampány 2015 November 9-ig tart. A projekt támogatásának jutalmai magukba foglalják: hozzáférhetőség a tervező szoftverhez, elővásárlói hozzáférés a StarterMate csomagokhoz (melyek 49 eurótól mennek), StarterMate iskolai csomagok, sőt 3,500 euróért a Filamate csapattal akár egyhetes, intenzív és professzionális 3D nyomtatáson is részt lehet venni. Ha mint sokan közülünk, te is kissé meg vagy ijedve annak a lehetőségtől, hogy belevesd magad a 3D készítői világába, talán a StarterMate neked való!

(Forrás:3ders.org)

Tetszett a bejegyzés, megosztom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


1%
5%
11%
12%
23%
24%
35%
36%
47%
48%
59%
51%
62%
63%
74%
75%
86%
87%
98%
99%