A 3D nyomtató segítségével debütáló Fantasztikus Garibaldi Farmer Órák az Indiegogo-n

Garibaldi Farmer ÓrákAhogy a 3D-s nyomtatás, lassan de biztosan minden szempontból elárasztja az otthonunkat és a ruhásszekrényünket, elvárható volt, hogy maga az idő is részesévé fog válni. Noha már láttunk néhány 3D-vel nyomtatott órát és karórát, kevés az olyan szép, olyan stílusos és olyan divatos, mint az a vadonatúj Hong Kong-i kollekció, ami csak most debütált. Az Indiegogo-n csak néhány napja bemutatott fantasztikus Garibaldi Japán Szegély Szövött Farmer Órák – melyek 3D nyomtatókkal lettek kifejlesztve –bármely stílusos, modern és városi személynek tökéletes kiegészítőivé válhatnak.

Garibaldi Farmer Órák

Ezek mögött a fantasztikus órák mögött egy a Shane McDonnell által vezetett divatos egyénekből álló Hong Kong-i székhelyű nemzetközi csapat áll. Körülbelül 2 éve dolgoznak együtt ezeken az órákon. A céljuk? Hidat építeni a luxus és az utcai viselet között. ’Azon kreatívoknak szóló márka vagyunk, akik belevetik magukat abba a fajta életstílusba, ahol az igazi céljaikat követhetik. Tervezők, DJ-k, ejtőernyősök, fotósok, utcai művészek, séfek, szörfösök és még sokan mások,” mondja McDonnell. És igen, a nevük valóban attól az ikonikus XIX. Századi forradalmártól származik, aki jól ismerten nem várta el, hogy a csapatainak egyenruhájuk legyen.

És ahogy a Garibalditól azt gyorsan megtudjuk ambiciózusak is. ’A jövőben annak érdekében hogy más egyedi és a megszokottól eltérő időmérőket készítsünk terveink között szerepel a szegély szövött farmerek területén mind független tervezőkkel és jól ismert nevekkel is együtt dolgozni,’ fejtik ki. És valóban ezeknek a fantasztikus óráknak, maga a farmer az egyik kulcs eleme. Ahogy a fenti fotókon is láthatják, ezeknek az óráknak a farmer – a városi egyenruha – a legjobb minőségben elkészített kulcsfontosságú stílus elemük. ’A mi óráink óramutatói vannak először kiváló Japán szegély szövött farmerra téve,’ mondja McDonnell, hozzátéve, hogy tudvalevően a Japán szegély szövött farmer a legjobb a világon. ’A Japán farmer anyag, kiváló tervezéséről és szakképzett, kisipari kézművességet igénylő kivitelezéséről ismert, melyet éppen ezért választottunk az óráinkhoz.’

Garibaldi Farmer Órák

Garibaldi Farmer Órák

Minden farmerszövet, amit ezekhez az órákhoz felhasználtunk, az ismert Japan Koijmai farmer készítő házból származik, melyeket színük és súlyuk alapján gondosan válogattunk össze. ’A szín és szövésmód az, ami a mi óráinkat igazán egyedivé teszi. Szükségünk volt egy olyan farmer anyagra, ami elég könnyű ahhoz, hogy rá lehessen préselni a szíjra, de ugyanakkor alkalmas arra is, hogy átférjen rajta saját biztonsági záras óracsatunk is. Nem volt könnyű feladat, de nagyon boldogok vagyunk a végeredménnyel és tudjuk önök is azok lesznek!’ Mondja McDonnell. Már egy 10 karórából álló sorozatot készítettek (6 42mm-es Férfi Karórát és 4 38mm-es unisex modellt), mindet a fantasztikus biztonsági záras óracsattal kombinálva.

Garibaldi Farmer Órák

Garibaldi Farmer Órák

Hogyan is jön ezekhez az órákhoz a 3D nyomtatás? Nos, ahogy McDonnell elmagyarázta, ez volt a megjelenítés egyik legfontosabb összetevője és ismétlésszerűen véges-végig jelen volt a fejlesztési folyamatban. ’Amikor a termék megjelenítésén dolgoztunk mindkét Makerbot Replicator 2 nyomtatónkat használtuk és Polymaker anyagokkal nyomtattuk ki azokat a különböző tokokat, amiket fontolóra vettünk, ’ mondta. ’Tisztában vagyok azzal, hogy manapság a Replicator nyomtatóknak rossz a sajtója, de őszintén gondolom, hogy a mi Replicator 2-nk felbecsülhetetlen részét képezte a fejlesztési folyamatnak. A Polymaker PolyMax-át használtuk az óratok és a biztonsági csat nyomtatásához és PolyFlex-et a szíjhoz.’

Garibaldi Farmer Órák

Az órákat teljes mértékben a saját csapatuk tervezte. ’Épp ezért saját prototípusaink 3D nyomtatása felbecsülhetetlennek bizonyult. Képesek voltunk a 3D nyomtatással az összes tervünket költség minimálisan kinyomtatni és úgy eldönteni melyik legyen a nyerő, teszi hozzá. ’Teljes körű fejlesztést végeztünk a tokok ergonómiáján, hogy biztosítsuk, mind a férfiak, mind a nők csukló méretén kényelmes viselet legyen. Ez azt jelentette, hogy optimalizáltuk a súlyelosztást és a falvastagságot.’

Sőt mi több, ahogy annak mostanában már sokszor szemtanúi lehettünk, a 3D nyomtatás szintén segítséget nyújt, megfelelni a Kickstarter folyamatos frissítés kritériumának – ami tiszta képet vár a fejlesztés korai szakaszáról és a prototípuskészítésről is. Sok induló vállalkozásnak, köztük a Garibaldinak is – más prototípuskészítő technikák egész egyszerűen megfizethetetlenek.

Garibaldi Farmer Órák

Garibaldi Farmer Órák

Garibaldi Farmer Órák

Garibaldi Farmer Órák

Azonban, a Garibaldi órák még mindig nem piacképesek. Amíg az elmúlt 16 hónapban nagyon sikeresen szövetkeztek egy vezető óragyártóval, a csapatnak még mindig szereznie kell 10.000 dollárt a kezdeti gyártási költségek fedezéséhez. Miután több mint a felét már összegyűjtötték (még 2 hetük maradt), minden segítségre szükségük van, amit csak meg tudnak kapni. Éppen ezért most óriási árengedménnyel kínálják az óráikat a (az elsővásárlós 109 dollár) támogatóknak. Ha sikerül, 2015 Karácsonyára éppen időben ki tudják küldeni az órákat. Mindenképpen nézzenek utánuk az Indiegogo-n.

(Forrás: 3ders.org)

Tetszett a bejegyzés, megosztom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


1%
5%
11%
12%
23%
24%
35%
36%
47%
48%
59%
51%
62%
63%
74%
75%
86%
87%
98%
99%