Az Ultimaker 2-t akarják a legtöbben a 3D Hubs szerint

3d nyomtatók királyaAhogyan egyre többen fedezik fel maguknak a 3D-nyomtatás világát, könnyű elfeledkezni arról, hogy valójában milyen rengeteg lehetőséget is kínálnak a 3D-nyomtatók. Az anyag hozzáadáson alapuló eljárások és az asztali 3D-nyomtatók közötti széles választék, a különféle alapanyagok és más tényezők néha zavarossá tehetik bárki számára, hol is kezdjük a 3D-nyomtatást.

A veterán szakemberek persze arra is kíváncsiak, mi történik a szakterületükön, mit készítenek mások, mivel készítik azt el és hol, és így tovább.

Szerencsére a 3D Hubs, egy 3D-nyomtatótulajdonosok és reménybeli tervezők számára létrehozott platform nekiállt, és 120 országból, több mint 10 ezer nyomtatótól összegyűjtött adataik alapján kiadták januárban Printing Trend Report jelentésüket. A jelentés átfogó és páratlan képet ad a 3D-nyomtatás jelen állapotáról.

3d nyomtatók királya

A jelentésben vizsgálták, melyek a legtöbbek által megszerezni akart nyomtatók, a márkahűséget, a legjobbra értékelt 3D-nyomtatókat, a legtöbb nyomtatványt produkáló városokat és így tovább.

A legnépszerűbb nyomtató az Ultimaker 2, illetve a Form 1+ lettek, fej fej mellett, a többiek előtt nagy előnnyel. Az Ultimaker 2 segítségével asztali FDM nyomtatást hajthatunk végre, ára 2499 dollár, a Form 1+ pedig nagyobb felbontást kínál 3299 dollárért. Az Ultimaker 2 mindössze egy szavazattal nyert (184 a 183 ellenében), azonban már most is az egyik leggyakoribb modell a piacon, míg a Form 1+ vásárlói jellemzően újak a 3D-nyomtatásban. A harmadik a Zortax M200, a negyedik a Prus i3 lett, ezeket követi a Printrbot, majd a Replicator 2 a MarkerBottól.

3d nyomtatók toplistája

Minden gyártó jól tudja, hogy a vásárlók magtartása a pozitív tapasztalatok révén legalább olyan fontos szempont, mint az új vásárlók megszerzése. A jelentés szerint a Lulzbot vásárlói között a legnagyobb azok száma, akik később is ugyanezt a gyártót választanák, ha újabb nyomtatót vásárolnának.

A Form 1+ ugyanakkor első helyet szerzett a legjobbra értékelt nyomtató kategóriában az asztali 3D-nyomtatók között, ahogyan az előző évben is. A drágább, ipari kategóriájú nyomtatók között a ProJet 3500 HDMax és az Objet Eden 260 holtversenyben végeztek az élen.

3d nyomtató gyártók toplistája

A 3D-nyomatatással foglalkozó startupok között sok olyan vállalat, amely ugyan még nem rendelkezik olyan népszerűséggel, mint az Ultimaker vagy más piacvezetők, ám mindenképpen oda kell figyelni rájuk. A feltörekvő 3D-nyomtatók listáján a Falashforge Creator Proja és a Printrbot Simple végeztek elöl, őket az olasz gyártmányú DeltaWASP követi a harmadik helyen.

3d nyomtatás

Földrajzilag New Yorkban készül a legtöbb 3D-nyomtatávány, legalábbis a 3D Hubs adatbázisa szerint, ezután pedig sorrendben Milánó, London, Los Angeles és Párizs következnek. Ezekben a városokban a MarkerBot Replicator 2, Ultimaker 2 és Prusa i3 modelleket használják leggyakrabban.

3d nyomtatások megoszlása

A legtöbb pénzt az emberek a 3D Hubsnál méretarányos modellekre költik, illetve prototípusokra és művészeti, divattal összefüggő tervekre, nyomatokra. A legnépszerűbb színek pedig a fekete, a kék és a vörös.

leggyakoribb 3d nyomtatási szín

Tetszett a bejegyzés, megosztom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


1%
5%
11%
12%
23%
24%
35%
36%
47%
48%
59%
51%
62%
63%
74%
75%
86%
87%
98%
99%