Nyomtass Star Wars VII keresztvasas fénykardot 3D-ben, valódi “lézerpengével”

3d nyomtatott lézerkardA Star Wars és a 3D nyomtatás igen hatásos párosításnak bizonyult a múltban, és a legújabb Star Wars filmhez, az Erő ébredéséhez nemrégiben kihozott trailer igen nagy hatást gyakorolt a 3D nyomtatással foglalkozók közösségére. Az elmúlt hetekben készült már 3D nyomtatott labdarobot, de a trailer legtöbbet vitatott motívumából is készült ilyen nyomat: a keresztvasas fénykardból.

Ha egy fénykardból 3D nyomatot készíthetsz magadnak, az már önmagában is nagyon menő – a LeFabShop nemrég bemutatott dizájnja pedig kifejezetten hasznos is, mivel nagyon könnyen módosítható. Mindössze egyetlen probléma van vele: hogy nem egy valódi fénykard. A pengerész természetesen csak egy 3D nyomtatott burok.

Azok, akik szeretnének egy szinttel feljebb lépni, vessenek egy pillantást a Wicked Lasers saját 3D nyomtatott lézerkard-tervére. A hongkongi cég a lézerek számos formájával foglakozik, és természetesen maguk is geekek.

3d nyomtatott lézerkard

3d nyomtatott lézerkard1

3d nyomtatott lézerkard2

3d-nyomtatott-lezerkard3

Akár a korábbi, ez a dizájn is rendelkezik keresztvassal, mint a trailerben látható sith penge, a pengét azonban egy lézer adja. Így képzelhetünk el egy realisztikusan elkészített keresztvasat. A lézerfény egy kemény, eloxált, repülőtechnika-szintű alumínium burkon halad keresztül és tükröződik oldalra, amikor beleütközik a 45 fokos, oldalt elhelyezett felszíni tükörbe.

3d nyomtatott lézerkard rajz

Bár ez még mindig nem igazi fénykard, a lézer mindenképpen javít a megjelenésen. Ha érdekel, itt megtalálhatod a dizájnhoz az ingyenesen letölthető és 3D nyomtatható STL fájlokat. Persze azért akad egy probléma: az elkészítéshez valószínűleg meg kell majd vásárolnod az egyik lézerüket is. Az egyszerűség és pénztárcád érdekében jobban járhatsz, ha a LeFabShop dizájnját használod. Az Erő legyen veled.

További Star Wars 3D modellek a Thingiverse.com 3D tárházban is szép számmal megtalálhatók.

(3ders.org)

Tetszett a bejegyzés, megosztom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


1%
5%
11%
12%
23%
24%
35%
36%
47%
48%
59%
51%
62%
63%
74%
75%
86%
87%
98%
99%