3Dee a Design héten

desing hét

Október elején került megrendezésre a budapesti Design hét, melynek keretében a Varinex Zrt. külön rendezvényt szervezett a 3D nyomtatás és a design kapcsolatának bemutatására.

A rendezvény célja volt, hogy bemutassa az érdeklődőknek, hogyan segíti a 3D nyomtatás a tervezőket az új termékek megalkotása során. A meghívott előadók saját tapasztalataikon keresztül mutattak be példákat az innovatív termékfejlesztés, ékszerkészítés, divat, szobrászat, építészet, szobrászat és a desig világából.

3d nyomtatókAz előtérben különböző 3D nyomtatók is bemutatásra kerültek, ezeket működés közben is megtekinthették az érdeklődők. Találkozhattunk tehát a legújabb Stratasys 3D nyomtatáshoz használt színes és érdekes alapanyagaival, és a Varinex Zrt. jóvoltából megcsodálhattuk a polyjetes 3D nyomtató technológia működését a valóságban is.

A 3Dee Technologies Hungary mind előadóként, mind pedig kiállítóként részt vett a rendezvényen. Az előadás során különböző esettanulmányok kerültek bemutatásra, így például megismerhettük építészeti makettek, autó és bútoralkatrészek vagy használati tárgyak tervezésének, és a prototípus legyártásának konkrét folyamatát. Mivel a 3Dee csak FFF és FDM 3D nyomtatással és 3D nyomtatókkal foglalkozik, így külön figyelmet fordítottunk a technológia határainak bemutatására is. Az ipari 3D nyomtatókhoz hasonlítva is kiváló eredményeket kaphatunk, amennyiben modelljeink és elvárásaink megfelelnek a követelményeknek. A legfontosabb behatároló tényezők közé sorolhatók a 3D nyomtatott tárgyak mérete, a rétegfelbontás és a használt 3D nyomtatószálak anyagtulajdonságai is.

3Dee nyomtató nyomtatás közvbenAz előtérben az érdeklődők találkozhattak a 3Dee által kiállított bq Witbox 3D nyomtató legújabb verziójával is, természetesen működés közben. Az immár budapesti üzletben is megvásárolható professzionális 3D nyomtató mellett számos anyagminta és a legújabb 3D nyomtató Filamentek is bemutatásra kerültek, így például a fa és műanyag házasságából előállított Woodfill nyomtatószállal gyártott termékek is.

A rendezvény kiállítói és előadói: VARINEX Zrt. 3Dee Technologies Hungary Kft., FreeDee Kft., leopoly.com, MOME Tárgyalkotás Tanszék, JOYA Design, Zazzy Design Studio

Minden érdeklődőnek köszönjük a részvételét és reménykedünk benne hogy jövőre is hasonló sikere lesz a rendezvénynek. Amennyiben felkeltettük érdeklődését látogasson el hozzánk budapesti üzlethelyiségünkbe és tekintse meg 3D nyomtatóink kínálatát élőben.

Tetszett a bejegyzés, megosztom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


1%
5%
11%
12%
23%
24%
35%
36%
47%
48%
59%
51%
62%
63%
74%
75%
86%
87%
98%
99%